Tiedote: Hanna Halmeenpää (vihr.) Oulun vaalipiirin kansanedustajien puheenjohtajaksi vuodelle 2016

Tiedote 4.2., julkaisuvapaa heti

Oulun vaalipiirin kansanedustajat järjestäytyivät eduskunnan istuntokauden alkaessa. Puheenjohtajana ja vaalipiirin kansanedustajien yhdyshenkilönä vuonna 2016 toimii kalajokinen kansanedustaja Hanna Halmeenpää (vihr.). Vuodeksi kerrallaan valittava puheenjohtaja koordinoi vaalipiirin eri toimijoiden ja kansanedustajien välisiä tapaamisia.

Vuoden ensimmäinen kansanedustajien yhteinen maakuntapäivä järjestetään maanantaina 8.2. Oulussa, jolloin edustajat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista aiheista Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntakamari-tilaisuuteen sekä vierailevat Oulun seudun ammattioppilaitoksella.

–Tavoitteena on luoda ja ylläpitää yhteyksiä omien maakuntiemme eri intressiryhmiin, ihmisiin, yrityksiin ja oppilaitoksiin. Haluamme tietysti pysyä monipuolisesti kärryillä siitä, mitä maakuntiemme näkökulmasta katsoen eduskuntatyössä kannattaa huomioida ja edistää. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa käytössä ja kehitteillä olevista eri sektoreiden hyvistä toimintamalleista voi ottaa suuntaa laajemminkin, Halmeenpää linjaa.

Esimerkkeinä uudenlaisista toimintamalleista voidaan pitää vaikkapa energiatehokkuutta ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja edistävää Hinku-hanketta, jossa Ii näyttää mallia olemalla Pohjois-Suomen ensimmäisen vakavissaan hiilineutraalia toimintaa monin eri keinoin tavoitteleva kunta. Kainuussa puhutaan ennakkoluulottomasti perustulokokeilusta, onnistuneen vuosina 2005–2012 järjestetyn hallintokokeilun innoittamana.

–Haasteitakin meillä riittää, niin maakunnissa kuin koko maassa. Yhteen hiileen puhaltamista tarvitaan niin kansalaisten kuin kansanedustajien kesken ja välillä ehkä enemmän kuin pitkään aikaan, siksi on tärkeää toimia sujuvasti yhteistyössä, Halmeenpää toteaa.

Oulun laajan vaalipiirin alueella on kaksi maakuntaa, joten kansanedustajat ovat valinneet samassa järjestäytymiskokouksessaan Kainuun maakuntakoordinaattoriksi kansanedustaja Eero Suutarin (kok.). Suutari koordinoi Kainuun maakunnan tapahtumia yhdessä Halmeenpään kanssa.

Lisätietoja:
Hanna Halmeenpää, hanna.halmeenpaa@eduskunta.fi, 09 432 3030
Eero Suutari, eero.suutari@eduskunta.fi, 09 432 3170
Antti Heikkinen, Hanna Halmeenpään eduskunta-avustaja, antti.heikkinen@eduskunta.fi, 09 432 4030

Vieritä ylös