Puhe puoluekokouksessa

Puoluekokous Vantaalla 16.6.2018
Puheeni poliittisessa keskustelussa

Hyvät vihreät,

Pääministeripuolueen sisältä kuuluu, että kakkaroiden ääreltä kauemmas siirryttäessä ym­pä­ris­tö­on­gel­mis­ta us­kal­le­taan pu­hua kor­kein­taan kuis­ka­ten. Vihreissä on toisin!

Luonto, ympäristö ja ilmasto ovat tärkeitä kaikille – niin pitääkin olla. Me erotumme muista siinä, että kun äänestyksiin mennään, vihreät seisovat tavoitteellisen ja tuloksiin tähtäävän ympäristöpolitiikan ja luontoarvojen puolella yhtenä rintamana. Muiden rivit rakoilevat tai ovat aivan päinvastaisten asioiden puolella, ikävä kyllä.

Eivät suomalaiset halua elää ympäristön saastumisen ja luonnon tuhoutumisen kustannuksella, eivätkä suomalaiset halua jämähtää menneen maailman ajatteluun meistä ja muista, millään tasolla. Valtava enemmistö ihmisistä haluaa pelastaa maapalloa parhaansa mukaan ja uudistaa yhteiskuntaa.

Energia, ruoka ja niiden tuottamisen tavat kuuluvat ympäristöpolitiikan keskiöön. Kyse on koko energia- ja ruokaketjun kestävyyden parantamisesta. Tavoitteisiin kuuluu vesivoiman ympäristöhaittojen vähentäminen, ongelmaisen ydinvoiman lisärakentamisesta ja fossiilivoimasta luopuminen sekä uusiutuvan, älykkään energiajärjestelmän rakentaminen.

Kestävyyskriteereihin kuuluu myös ruuan tuottajien toimeentulo, maaperän kasvukunto ja hiilen sidonta, eläinten hyvinvointi ja ruokajätteen määrän vähentäminen. Kaikessa tässä kunnilla ja valtiolla on vahvan veturin rooli – siksi koko Suomessa tarvitaan juuri vihreitä!

Hyvät ystävät,

Minun sydämeni sykkii pohjoisen luonnolle. Kaivoshankkeet, vaelluskalat, vedet ja suot, Ylä-Lapin metsien hakkuut ja monet muut. Niiden vuoksi me teemme töitä niin isosti kuin osaamme.

Ja hyvät ystävät, uskokaa huviksenne, me ollaan Suomen tykätyin puolue!

Me puolustamme ihmisiä ja luontoa – jopa ihmiskuntaa isompia asioita.

Me tähtäämme tulevaisuuteen, jossa tämän päivän tekoja ei tarvitse hävetä.

Meille tärkeät arvot ovat keskellä yhä useamman suomalaisen sydäntä.

Syke lähtee täältä – pidetään oikea rytmi, sitä meiltä odotetaan!

Vieritä ylös