Sumeaa riskinottoa Pyhäjoella ja kirkasta järkeä toisaalla!

Pyhäjoen kunnan päättäjillä oli eilen isoja numeroita paperilla, kun valtuusto päättää päräytti kuntalaisten rahojen, 1,54 miljoonan euron sijoittamisesta Fennovoimaan, perustettavan Hanhikiven Sähkönmyyntiyhtiön kautta. Muut alueen kunnat ovat yksi toisensa jälkeen ilmaisseet, ettei sijoittaminen syystä tai toisesta ole suunnitelmissa.

Kotikunnassani Kalajoellakin asiaa tuumailtiin vielä viime syksynä, teetettiin oikein konsultilla (Ernst&Young) selvityskin sijoittamisen riskeistä, yhdessä Pyhäjoen kanssa. Tuo selvitys ei koskaan saapunut päättäjien saataville, mutta pyhäjokiset valtuutetut tuntuvat luottavan puhtaaseen ydinvainuunsa, kuten tähänkin saakka.

Aivan riskitöntä bisnestä ei liene odotettavissa. Näin taidettiin arvioida tänään Uusikaarlepyyssä, jossa valtuusto on päättänyt, että kunnan sähkölaitoksen (Nykarleby Kraftverk) tulee vetäytyä koko hankkeesta. Huomionarvoista valtuuston äänestystuloksessa näyttäisi olevan se, että myös ydinvoiman kannattajat ovat valtaosin nyt kääntyneet Fennovoiman hanketta vastaan.

Hatunnosto järjenkäytölle!

Vieritä ylös